divendres, 22 d’abril de 2016

Voleu transport públic al Baix Empordà?

Benvolgudes famílies,

Us fem arribar informació sobre una campanya iniciada des d'algunes AMPA del Baix Empodà per aconseguir el desplegament de l'ATM al Baix Empordà. 

Actualment el transport dins de la comarca és car el que provoca greus desigualtats socials, ja que molt sovint per continuar estudiant un cop acabada l'ESO, per accedir a ofertes de treball, anar al metge o, simplement, voler anar al cinema, és necesssari el transport privat.

En el cas dels joves aquesta situació és insostenible. Moltes famílies no tenen la capacitat econòmica que suposa desplaçar-se diàriament a altres municipis per seguir els estudis de Formació Professional, Batxillerat o universitaris, el que provoca l'abandonament prematur de l'ensenyament.

El turisme afecta també el desenvolupament econòmic de la comarca, per exemple, el turisme depén de transport privat o organitzat, dificultant l'arribada a molts municipis del Baix Empordà.


Accions desenvolupades 

1. dirigir-se al Consell Comarcal demanant un estudi de mobilitat per tal de que el transport públic col·lectiu s’organitzi en línies que tinguin horaris que coincideixin amb els centres formatius i de treball, i que tinguin itineraris eficients per tal de poder utilitzar-los normalment. I demanar, tant al Consell Comarcal com als Ajuntaments del Baix Empordà, que s’integrin a l’ATM (Autoritat Metropolitana del Transport a Girona) per tal de que els ciutadans i ciutadanes puguem beneficiar-nos d’un transport públic de qualitat i assequible.

2. obrir una petició a Avaaz per demanar al Consell Comarcal aquest estudi de mobilitat (podeu signar al següent enllaç)

3. recollida de signatures a per demanar millores en el transport públic. Si voleu rebre el full de signatures, us podeu posar en contacte amb volematmbaixemporda@gmail.com


Pots seguir totes les accions de la Campanya a Facebook o Twitter.


Impacte als mitjans

El Punt Avui, Volen que l'ATM abasti tot el Baix Empordà (22/02/2016)I vosaltres, voleu transport públic al Baix Empordà?

Sumeu-vos a la campanya!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada